Meer weten? Bel me op 06 51 222 336 of mail naar info@hermanberk.nl

Schuld - het heerst !!!

Als je vriendin zwanger is, zie je allemaal dikke buiken en kinderwagens. En als je moeder borstkanker heeft, dan kent iedereen in je omgeving iemand die ….

Zo is het ook met schulden. Sinds ik me bezig hou met schuldhulpverlening heeft iedereen een persoonlijk verhaal. De buurman (‘daar kun je veel goed mee doen’), de huisarts (‘voogden zitten te springen om een betrouwbare budgetcoach’), je neef (‘goh, ik heb ook net mijn schulden afbetaald’). En een van mijn vriendinnen blijkt al jaren diep in de schulden te zitten, nooit iets gemerkt.

En opeens is het voorpaginanieuws: een adempauze van een half jaar (het moratorium), het zoveelste rapport van de Nationale Ombudsman die alarm slaat, en maar liefst eenderde van de Amsterdammers blijkt stevige schulden te hebben! Het aantal mensen met schulden daalt weliswaar licht, maar eenvijfde belandt na de schuldhulpverlening toch weer opnieuw in de schulden. Het gaat om maar liefs 1,2 miljoen huishoudens, en gemiddeld praten we over ruim € 40.000 schuld, exclusief hypotheek!

Vandaag heb ik mijn eerste ‘klant’ in sneltreinvaart vanaf de aanmelding tot de Gemeentelijke Kredietbank geholpen – overigens wel met hulp van en via de officiële schuldhulpverlener.

Ik weet niet wie blijer keek. Het kleine meisje dat deze week haar verloren medaille van de avondvierdaagse terugkreeg, of mijn hoogbejaarde cliënt die hoorde dat hij de komende jaren weer een normaal bedrag te besteden had!